About

Hej!

Jag är ”Felicia”. Igentligen heter jag nått helt annat men vill hålla mig så anonym som möjligt.
Jag är nått människor brukar kalla för en ”överlevare”. Jag kan inte direkt säga att jag ser mig själv som en överlevare, inte ännu iallafall. Jag har vart med om hemska saker, trauman som inga barn någonsin ska behöva utsättas för.

I 17 år levde jag i helvetet. Varje dag, i mitt hem.
Tills dagen jag vågade berätta. Och min kamp att hitta ett nytt liv och hitta en identitet startade.
Än kan jag inte säga att jag lyckas, men jag kämpar och försöker.

Anledingen till att jag valt att vara anonym här är att jag inte vill de som ärrat mig för livet, dom som gjort mig så illa inte ska kunna hitta mig här och göra även denna världen till ett helvete. Här vill jag bara vara, få vara exakt den jag är, här och nu. Kanske ni tycker min sida är hemsk…att den är nattsvart och djup…men det är exakt så det är för mig, har varit för mig Alltid! ALLTID! Och det är också så det är just nu.
Men jag försöker hitta lite hopp i mörkret och har precis påbörjat en process med bearbetning hos min kurator ”M”. På mottagningen får jag all hjälp som dom kan erbjuda och jag hade nog inte klarat mig utan deras hjälp.
Det som också hjälper mig mycket är min katt och min kanin. När det är för tufft och mina tankar blir farliga för mig själv så vet jag att jag inte kan göra mig illa för deras skull. Jag har ett ansvar gentemot dom. Och Dom är det finaste jag har.
Förutom det är hästar det som driver mig mot ett friskare liv, mot en dröm som kanske kanske kanske *utan att hoppas för mycket* blir till verklighet någon dag långt bort i horistonten.

Varför valde jag namnet Felicia?

Jo det är ganska enkelt igentligen. Felicia är en del av mig. Efter att jag fått hjälp att ta mig ifrån ”helvetet” och jag fått flyttat ifrån utredningshemmet jag bådde några år på så har jag levt under skyddad identitet. Mitt namn jag fick använda i skolan var då just Felicia. När jag blev äldre så tog jag steget att försöka leva utan skyddad identitet. Något som vart både en befrielse men samtidigt en tuff kamp.
”Felicia” är med andra ord den del av mig som tillhör min kamp mot ”friheten”. Och därför blev det så självklart att jag kallar mig här för just det.

Mina inlägg är lösenordskyddade och jag hoppas ni respekterar detta.

Varma Hälsningar

”Felicia”


2 svar to “About”

  1. Hej! blir rörd av det lilla jag läser … jag har också en blogg, som jag håller hemlig. Kanske har vi liknande erfarenheter, jag vet inte. Men jag är också uppe i mitt i en svår kamp. Vissa dagar känns det bara hopplöst, andra som att det kanske kan gå … jag hatar dem som förstört mitt liv. Eller i alla fall delar av det.
    Kramar och styrka till dig!

    • Hej desirée.
      Tack för din kommentar.
      Jag skickar dig mitt lösenord om du vill.
      Tråkigt att höra att du också är uppe i en svår kamp och jag önska så du kunde få slippa det.
      Skickar kramar och styrka tillbaka!
      Och hoppas du ska få fina dagar framöver och ta dig igenom detta så bra som möjligt!

      Ta hand om dig!

      ”Felicia”

Lämna en kommentar